De PvdA-fractie van Amstel Gooi en Vecht is gaan kijken bij de installatie die ervoor zorgt dat er minder fosfaat stroomt richting Naardermeer (Schoon water stroomt richting Naardermeer). Deze zogenoemde defosfateringsinstallatie bevindt zich in een prachtig in het landschap passende schuur. Inmiddels staat de installatie er al zo’n 35 jaar. Het is duidelijk dat deze aan renovatie toe is en dat gaan we dus ook doen. De uitvoering van het werk is in het najaar gepland.

defosfatering NaardermeerInfiltratie ijzerfosfaathoudend water

Gelukkig waren we in staat met geld van de provincie en ons waterschap ervoor te zorgen dat Natuurmonumenten niet veel hoefde te betalen. Dit ondanks de tegenstemmen van enkele rechtse partijen…

NaardermeerEendenkooi

Met de boot het meer op

Omdat we er toch waren, gingen we met een gids van Natuurmonumenten met de boot het Naardermeer op naar de Eendenkooi. Heel informatief. De eendenkooi is nog steeds in gebruik, maar nu om eenden te ringen in plaats van ze te jagen. We konden constateren dat de Naardermeer er fantastisch bij lag. Een aanrader voor iedereen om een keer mee te gaan met een excursie van Natuurmonumenten.

We zijn blij dat we ondanks de droogte kunnen zorgen dat er steeds voldoende water in dit natuurgebied komt.